Rágcsálóírtás

Rágcsálóírtás

A rágcsálóirtás során cégünk törekszik az integrált védelem kialakítására.

Egérdobozaink a kártevőirtóink által kihelyezett extrudált méregkockával valamint „tilós” és ragasztós csapdával szerelhetőek fel, ezen kívül „élve befogó csapdaként” is funkcionálhatnak. Egyedülállóan olyan ládáink is vannak, melyekben kompakt módon az előbb leírt irtási eszközöket egyszerre is lehet alkalmazni a kártevők ellen, a még hatásosabb eredmény elérése érdekében. Forgalmazott termékeinket gyakorlatban is használjuk így garantáltan minőségi szolgáltatást kapnak.

A rágcsálóirtás folyamata

Többféle módszer áll rendelkezésünkre. Az adott módszer megválasztása a körülményektől függ.

Irtószer kihelyezése

Úgynevezett mérgezett csalétkek használatát jelenti. Ezek a csalétkek gyárilag előállított, modern irtószerek. Az aktív hatóanyag mellett a rágcsálók számára vonzó illat és ízanyagokat tartalmaznak, amelyeket az egerek és a patkányok egyaránt szívesen fogyasztanak. Ezek többfélék lehetnek, úgy, mint tasakolt pép, paraffinos blokk, stb. A megfelelő formuláció kiválasztása és az irtószer szakszerű elhelyezése szakember feladata. A különféle irtószereket rendszerint speciális műanyag etetőládákban helyezzük ki, amelyek egyrészt megakadályozzák az illetéktelen személyek (pl. gyerekek), illetve a háziállatok hozzáférését az irtószerekhez. Másrészt védik az irtószert az időjárási hatásoktól (pl. közvetlen napfény, eső, hó). A mérgezést követően az állatok elhullása általában 2-3 napon belül következik be.

Irtószermentes rágcsálóirtás

Szintén többféle módja létezik. Gyakorlatilag a kártevők különféle csapdákkal történő befogásáról van szó, amelyek típusa lehet:

Hagyományos csapda: A mindenki által ismert rugós csapdák tartoznak ide, amelyek segítségével hatékonyan foghatjuk össze a rágcsálókat.

Élve befogó csapda: Ilyenkor az állat sértetlen marad. A csapdázást követően az állat lakóhelyünktől távolabb szabadon engedhető.

Ragasztós csapda: A rágcsálókat egy csalétekkel ellátott ragasztós felületre csaljuk ebben az esetben. A kereskedelemben többféle tubusos ragasztó kapható, azonban léteznek előre gyártott ragasztós csapdák is, amelyek előnye a tubusos ragasztóval szemben, hogy nem nekünk kell bajlódnunk vele, illetve sokkal hatástartósabbak, mivel a ragasztó nem szívódik be illetve nem folyik le a felületükről.

Tudni kell, hogy a különféle csapdákat mindig a fal mentén kell elhelyeznünk. Az egerek összefogása egyszerűbb, mivel nagyon kíváncsiak, míg a patkányokra inkább az óvatosság jellemző.